Digitaliseren in de horeca: waarom je niet zonder kan

Door Sander

In de huidige digitale tijden verandert er veel in de wereld om ons heen. Ook in de horeca digitaliseren we handelingen. Denk aan het opnemen van een bestelling met een handheld of smartphone. Óf een reserveringssysteem waar alle binnenkomende reserveringen, via telefoon, website of Facebook, op één overzicht samenkomen. Ook in het hart van je horecabedrijf, de keuken, kan je aan de slag met software om handelingen te digitaliseren. In deze blog geef ik je 3 redenen waarom je niet zonder de booq Bar/Kitchen Manager kan.

 

1. Gemak

Tijd, geld en moeite worden vaak als drempel van het digitaliseren van je keukenmanagement gezien. Natuurlijk is het zo dat je keukenpersoneel en je bediening het systeem goed onder de knie moeten krijgen en digitale processen goed moeten worden afgestemd, voordat je de ultieme voordelen gaat ervaren. Ga je werken met de digitale touchschermen van booq, dan zal je er snel achterkomen dat zo’n systeem erg handig is. Geen gepruts meer met papieren bonnetjes op een rail, maar automatisch alle voor-, hoofd- en nagerechten vanuit de handheld van de bediening naar jouw keukenscherm. Elke partie krijgt op het scherm te zien welk gerecht gemaakt moet worden en hoe lang de verschillende parties al bezig zijn. Zo worden gerechten perfect op elkaar afgestemd.

 

2. Efficiency en totale controle

Met één blik in de keuken een totaaloverzicht? Dat lukt je niet met allerlei losse papieren bonnen. Wel met de digitale touchschermen van booq. Je loopt een rondje langs de verschillende parties, bekijkt de actuele status op de touchschermen en je weet precies waar je aan toe bent. Staat een extra bijgerecht, een VIP, langer dan 5 minuten in de wachtrij? Dan krijgt je keukenmedewerker een knipperende melding in beeld en kan er worden bijgeschakelt. De digitale bonnen geven altijd realtime de juiste status van bestellingen weer. Zo ontstaat er nooit geen herrie in de keuken.

 

3. Kostenbesparing en meer rendement

De Bar/Kitchen Manager helpt je processen te optimaliseren. Denk aan je logistiek in de keuken en achter de bar waardoor bestellingen sneller uitgeserveerd kunnen worden. De kleurcodering van verschillende tafels in dezelfde wijk helpen je om minder te lopen en meer te verdienen. Daarnaast is digitaal keukenmanagement een verlengstuk om data te verzamelen. Zo laten de touchschermen zien hoelang gasten gemiddeld op hun bestelling moeten wachten en hoelang de bereiding van verschillende gerechten duurt. Deze cijfers helpen je om meer rendement te behalen.

 

Wil je meer weten over booq Bar/Kitchen Manager en de features? Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.