Het samenspel tussen zwart en wit

Door Kristian

Koken en bedienen zijn twee prachtige metiers die niet zonder elkaar kunnen. Een kok kan zo goed koken als hij wil, maar als de service een aanfluiting is, krijgt ieder gerecht een zure nasmaak. Andersom gaat het verhaal ook op; wie wil er nou in de watten gelegd worden, terwijl het eten nergens naar smaakt? Deze verhouding onderling zorgt voor de nodige spanning op de werkvloer, terwijl de werkdruk in de horeca al zo hoog ligt. Een oplossing hiervoor kan zijn het werken met de booq Kitchen Manager.

 

 

‘Bedieningsscherm’

Met een scherm aan de passe, waarmee de bediening kan zien welke bestellingen zijn doorgekomen, welke gerechten er aan zitten te komen en wat al gereed is, wordt er een heleboel communicatie tussen ‘zwart’ en ‘wit’ weggenomen. Onnodige vragen tussendoor; 'is de keuken al begonnen is met de bon van tafel 7', 'heeft de keuken de voorgerechten van tafel 15 al doorgegeven', zijn verleden tijd. De keuken gaat vol concentratie in de flow door, terwijl de bediening kan anticiperen op de bonnen die eraan komen.

 

Rust in de keuken

Het wegnemen van onnodige communicatie levert iets ontastbaars op: rust. De bediening kan zich focussen op wat voor hen belangrijk is: zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is voor de gasten. De keuken gaat ongestoord verder met wat voor hen belangrijk is: de sterren van de hemel koken.


Rust in de keuken creëer je met de booq Kitchen Manager! Meer informatie?
Neem contact met ons op, we helpen je graag je keukenprocessen te optimaliseren.