Waarom je het geluid van bonprinters in je restaurantkeuken niet moet onderschatten

Door Sander

Bestellingen in de keuken verwerken door middel van papieren bonnen uit printers. Misschien ken je als chef of kok niet anders. Wanneer de bonprinter begint te ratelen, haal je de bonnen eruit, ga je ze sorteren en ophangen. En dan begin je met koken. Een ideale manier van werken, óf toch niet…

 

Het psychologische effect van lawaai op werkdruk

Als er gewerkt wordt in een keuken met bonnenprinter, anticipeert de brigade natuurlijk op het moment dat de printer begint te ratelen. De chef annonceert en de garde en rotie reageren door te gaan koken. De bonnen worden opgehangen aan de rails of eventueel overgedragen aan de betreffende partie. Zoemende geluiden, ze kunnen voor veel irritatie zorgen en niet altijd bewust. Op piekmomenten tijdens de lunch en het diner ratelen de bonprinters in de keuken continue. Dit lawaai heeft grote gevolgen voor de werkdruk, volgens Bertus Friedhoff, executive chef van De Horeca Groep. Het psychologische effect van ‘ratelen, veel bestellingen, hard werken’ versterkt de werkdruk gigantisch. En dit is niet iets wat je als horecaondernemer moet onderschatten.

 

Vervang de ratelende bonnenprinter voor rust in het hoofd

Een grote wens voor velen die in de keuken werkzaam zijn: rust in de keuken. Laat de ratelende bonnenprinters achterwege en kies een nieuwe manier van werken met de booq Kitchen Manager, net als Bertus bij City Hall in Leiden deed. Bij de Kitchen Manager zijn bonnen meteen digitaal, worden gerechten meteen naar de juiste partie gestuurd, en zien koks bij gecombineerde bonnen van elkaar wanneer ze er met het gerecht gestart wordt. Dit scheelt heel veel praten en schreeuwen. Tijd die je koks in de oorspronkelijke situatie besteden aan afstemming en coördineren van bonnen kunnen ze nu besteden aan de correcte en efficiënte bereiding van hun gerecht.

Kortom, rust in de keuken zorgt voor rust in het hoofd.

 

Wil je in de keuken van jouw restaurant een nieuwe manier van werken, (gedeeltelijk) zonder bonprinters én met de booq Bar/Kitchen Manager?
Neem vrijblijvend contact met ons op!