Perfect performance bij Eetcafé Westgaag

Al om 6 uur 's ochtends verwelkomt Eetcafé Westgaag in Maasdijk zijn eerste gasten. De hele dag door is het vervolgens een gezellige drukte van werkmannen en zakenmensen tot recreanten, gezinnen en senioren. Daarnaast is Eetcafé Westgaag een cateringbedrijf en levert het dagelijks aan zo'n 40 bedrijven lunch en diner. Efficiënt werken is dus cruciaal. De horecazaak maakt daarom gebruik van de booq Bar/Kitchen Manager.

Planningen feilloos afstemmen

"We werkten al een tijd met de handhelds, booq Personeelsplanner en booq Tafelreservering van Eijsink, maar na de uitbreiding van ons eetcafé hadden we behoefte aan een aanvullend systeem voor in de keuken, aldus bedrijfsleider Gènevieve Batist. "Bij ons bevindt zich achter de bar een scherm dat is gekoppeld aan een printer. Hierop is ieder aangeslagen drankje te zien, waardoor de barmedewerker de dienbladen vast kan voorbereiden en indelen. Daarnaast zijn in de keuken schermen aanwezig voor de koude bereiding, de warme bereiding, de chef en de uitgifte. Bestellingen verschijnen direct op het scherm van de relevante afdeling. Bovendien zien de chefs wanneer een ander aan een gerecht begint. Zo kunnen zij hun planningen feilloos op elkaar afstemmen. Op het uitgiftescherm ziet de bediening vervolgens welke tafel klaarstaat om uit te serveren. De ene medewerker vinkt aan welke gerechten hij meeneemt; een andere ziet zodoende wat er nog meer geserveerd moet worden om de tafel compleet te maken. Het cateringdeel heeft een scherm voor de koude gerechten en één voor de warme. "De Kitchen Manager maakt bovendien een planning op basis van bezorg- en afhaaltijden.

Rust en snelheid

De rust die de Bar/Kitchen Manager creëert, vindt Gènevieve misschien wel het grootste voordeel ervan. "Daar is nu zoveel meer sprake van in de keuken. De chefs die de voorbereidingen doen, hoeven nu niet meer naar elkaar te roepen; ze vinken simpelweg alles op het scherm af. De communicatie tussen de keuken en bediening is ook beter en mede hierdoor onstaat veel meer snelheid. Alles gaat gewoon soepeler."

Foutreductie

Daarnaast nam het aantal gemaakte fouten sterk af dankzij de Bar/Kitchen Manager. Bij de catering ging het nog weleens mis met het klaarzetten van de bestellingen. Doordat er nu beter overzicht is van de lopende bestellingen, verloopt de afhandeling ervan op rolletjes. Ook het verwerken ervan gaat veel eenvoudiger. Als een gast voorheen bijvoorbeeld extra patat wilde, kwam dit op een aparte bon te staan. Nu kan dit als vipmelding in het scherm verschijnen; de chef weet dan dat er weer actie nodig is voor de bestreffende tafel. Gènevieve: Met de Bar/Kitchen Manager zijn we dus veel efficiënter gaan werken, terwijl we tegelijkertijd minder fouten maken en er meer rust is in de keuken en bediening. Echt een aanrader dus."

Wil je soepeler werken in je keuken of bar net als Eetcafe Westgaag? Neem vrijblijvend contact met ons op!