Features

Met ons bar- en keukenmanagement time je de bereiding van gerechten en serveer je drankjes in de meest handige volgorde uit. Maar, er is meer! Hieronder hebben we de belangrijkste features op een rij gezet.

Digitale bonnen op volgorde

De bestellingen komen op touchschermen als digitale bonnen binnen. De individuele items verschijnen in de handigste volgorde voor de meest efficiënte verwerking. In de keuken komen spoedbestellingen vooraan op het scherm en afhaalbestellingen op logische volgorde van afhalen. Bij de bar verschijnen tapbieren bijvoorbeeld als laatst en flesjes fris op volgorde van de koeling.

Bestellingen altijd gelijktijdig klaar

De schermen bij de verschillende parties zoals warm en koud maken elkaar opmerkzaam wanneer de één met koken begint. Zo kunnen beide parties hun gerechten perfect timen.

Tijdsaanduiding

Tijdsaanduidingen geven per tafel aan hoe laat er besteld is, hoelang de keukenbrigade met de bereiding bezig is en wanneer de hoofdgerechten uitgeserveerd zijn.

Mise-en-place voorbereidingsfunctie

Door middel van een voorbereidingsknop kun je voor jezelf en je collega’s duidelijk maken dat je de voorbereidingen voor het gerecht al getroffen hebt. Op het moment dat de gang wordt doorgevraagd, kun je direct starten met koken.

Speciale wensen

Een medium of rare gebakken biefstuk? Friet of aardappeltjes als bijgerecht? Mayonaise of curry bij de kroket? Speciale wensen worden door de rode kleur duidelijk weergegegeven op de bon.

Mutaties

Wil een gast liever toch geen tournedos maar een dry-aged entrecote of verhuist een tafel? Bij mutaties verschijnt er een melding op het scherm en kan er snel actie worden ondernomen. Weg voedsel- en tijdsverspilling.

VIP- of spoed-bestellingen

Wil een gast extra friet of saus, óf wenst de gast bij het hoofdgerecht een glas wijn? Dergelijke bestellingen geef je prioriteit en komen met de melding VIP vooraan op het scherm. Alles voor de perfecte servicegraad!

On hold

Wil een gast even naar het toilet, de rookruimte of even wachten met de volgorde gang? Dan zet de bediening de gerechten on-hold, oftewel 'wacht op uitvraag'. Op de bon op het keukenscherm komt vervolgens een handje tevoorschijn, waardoor de kok weet dat hij/zij moet wachten.

Tabblad totaaloverzicht

Kijk vooruit met het totaaloverzicht. Aan de rechterkant van het keukenscherm kun je met één druk op de knop zien wat er allemaal in bestelling is en welke bonnen in behandeling zijn. TL = totaal, IB = in behandeling en TD = to do.

Pop-upmelding langere bereiding

Het is mogelijk om pop-ups in het keukenscherm te laten verschijnen. Ideaal als tijdswaarschuwing of als melding wanneer er gerechten besteld worden die een langere bereidingstijd nodig hebben (bijv. zeebaars met zoutkorst). Met deze pop-ups kom je als kok niet voor verrassingen te staan en ben je nooit te laat.

Bonnen of parties doorschuiven

Is de chef van de koude partie om 21:00 uur klaar met zijn shift en komen er nog bestellingen binnen, dan kan je de functie 'doorschuiven' activeren en worden alle orders van de koude partie automatisch (en tijdelijk) doorgeschoven op het scherm van de warme partie. Met een lagere bezetting in de keuken kan dit van pas komen. Naast nieuwe (aankomende) bonnen kunnen ook bestaande bonnen doorgestuurd worden.

Switchen tussen schermen

Je kan op je keukenscherm switchen tussen verschillende parties. Zo ben je direct op de hoogte van wat er speelt. Het is daarnaast ook mogelijk om op 1 partie samen te werken vanuit twee schermen. Denk bijvoorbeeld aan twee chef-schermen die aan beide zijden van een kookeiland geplaatst zijn.

Samenwerken op 1 touchscherm

Dankzij verschillende kleuren van de startknoppen met naam is het nóg duidelijker wie welke bon heeft opgepakt. Dit is een superhandige feature wanneer er door meerdere medewerkers op 1 scherm gewerkt wordt.

Uitgiftescherm

Ook voor de bediening is het touchscherm uitermate efficiënt. Ze zien de status van elke order en hebben de controle op doorvraag. Verder zien ze hoe lang de gerechten in bereiding zijn en wanneer ze deze kunnen uitserveren.

Automatisch doorvragen

Het is mogelijk om in een vast tijdsbestek automatisch een volgende gang uit te vragen. Bepaalt de keuken het tempo en het moment van doorgeven, dan kan deze functionaliteit goed van pas komen!

Bonnen samenvoegen dankzij kleurcodering

Dankzij kleurencodering krijgen digitale bonnen uit dezelfde wijk dezelfde kleur. Kies de bonnen die goed bij elkaar passen en voeg ze samen per bediende of wijk. Zo kun je optimaal gebruik maken van je dienblad en frituur.

Digitale prikker

Normaal gesproken wordt een afgeronde bon op een 'prikker' gedaan en kunnen bonnen achteraf worden teruggezocht. Deze functie zit ook digitaal in onze software verwerkt. Links onderin het hamburgermenu kun je alle afgeronde orders terugvinden in chronologische tijdsvolgorde en met een dubbele tik terughalen op het scherm. Nooit meer bonnen kwijt!

Bezorg- en afhaaltijd

Afhaaltijd en bezorgtijd zijn functies, waarbij bestellingen in de juiste chronologische volgorde geplaatst worden. Tussen beide functies kan onderscheid gemaakt worden in het scherm, wanneer de desbetreffende bonnen actief worden.

Iconen fastservice

Is de bestelling in de zaak opgenomen of betreft het een bestelling die wordt bezorgd? Op het touchscherm van de Kitchen Manager geven iconen het type bestelling duidelijk weer.

Order pick-up

Laat klanten die een bestelling hebben geplaatst in de zaak, via een bestelzuil of thuis hun bestelling zelf afhalen via een pick-upscherm. Klanten zien op de bon hun ordernummer en op het scherm wanneer ze af kunnen halen.

Meekijkscherm

Een read only terminal, oftewel een meekijkscherm, behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan handig zijn wanneer er bijvoorbeeld niet fysiek gewerkt hoeft te worden, maar een manager wel overzicht wil houden.

Selforder/bestelzuil

Koppel je keukenschermen eenvoudig aan een selfservicebestelzuil. Klanten geven via de zuil zelf hun bestelling door, die direct naar de keukenschermen wordt doorgezonden. Klanten kunnen door middel van een bon de bestelling af te halen.

Bevestigingssystemen

Aan de muur, op de bar, aan het plafond... Wij faciliteren onze klanten ook met bevestigingssystemen voor de digitale keuken- en barschermen.